Kistermelői élelmiszer-előállító
Szakképzés azonosító száma: 4 0721 05 10
Ágazat száma, megnevezése: 05. Élelmiszeripar
Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
Iskolarendszerű képzési idő: -
Iskolarendszerű képzési idő felnőttképzésben: 8 hónap
Egészségügyi alkalmassági vizsga: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
Képzés munkarendje: -
Képzés munkarendje felnőttképzésben: esti
Képzési forma: Szakképző iskola
Képzés leírása: Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására. Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amikre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek tudásuknak.