Gyakorlati oktatók / mesterek felkészítése ROZETTA-COOP Sütő- és Cukrászipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft. Mezőkövesd

A projekt keretében nekünk, mint oktatóknak is lehetőségünk adódott látogatást tenni egy pékségben, ahol hasznos – az elméleti és a gyakorlati oktatást – segítő kérdésre kaptunk választ. 
Megtudtuk, hogy a Rozetta-Coop Kft. Székhelye Mezőkövesd főutcáján található sütőüzemből és egy kiskereskedelmi egységből áll, valamint a Mezőkeresztesen lévő telephelyen cukrászüzem működik. 
Megismertük a pékség történetét és működését, a termelés technológiai útvonalát a nyersanyag raktártól, a késztermék kezeléséig, az üzemben használatos gépek működését, kezelését. Az üzem minden talpalatnyi területét kihasználva, napi 24 órában látja el a város és azon túlmenően a COOP üzleteket friss pék áruval. A megrendelések mennyisége növekszik, ezért mindig van teendő, a jövőre nézve pedig fejlesztési feladat. Vendégül látónk beszélt arról, hogy közeli terveik között szerepel a gázos kemencék cseréje.  
A mezőkövesdi Rozetta pékség évek óta foglalkozott a pék tanulók gyakorlati képzésével, így örömünkre szolgált találkozni olyan dolgozóval, aki nemrég végzett iskolánkban és szerzett pék szakmát. 
Mi az, ami a legjobban elvarázsolt bennünket? A friss kenyér látványa és a frissen sült roppanós kenyér illata.  

Köszönjük a ROZETTA-COOP Sütő- és Cukrászipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft. vezetésének és munkatársainak ezt az ínycsiklandozó látogatást!