Dr. Habis György Eger városi német nyelvi szépkiejtési emlékverseny

Az Egri SzC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában egri városi szinten már nyolcadik alkalommal került megrendezésre német szépkiejtési verseny. A vetélkedő 2012 óta ?Dr. Habis György Eger városi német nyelvi szépkiejtési emlékverseny? nevet viseli. A 2018. március 20-án megrendezett városi döntőn 9 középfokú tanintézmény 21 diákja vett részt. A városi döntőt intézményi elődöntők előzték meg.

A rendezvényt Dr. Habis György tanár úr gyermeke, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Habis László nyitotta meg, aki méltatta a nyelvtanulás, ezen belül különösen a német nyelvtudás jelentőségét, majd meleg szavakkal emlékezett vissza édesapja munkásságára. A rendezvényt megszervező intézmény nevében Fábri Eufrozina asszony, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója méltatta Habis tanár úr emberi tisztaságát, szakmai felelősségvállalását és helytállását, és követendő példaként állította a mai tanárok és tanulók elé.

Az emlékversenyt Lakatos Róbert, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója nyerte meg (felkészítője Nagy Ágnes tanárnő), második helyezést ért el Papp Bianka, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium versenyzője (felkészítője Kántorné Urbán Csilla tanárnő), míg a harmadik helyet Urbán Dorka, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákja vitte el (felkészítője Hering Zsuzsanna tanárnő).