Idén már iskolánk is bekapcsolódott az országosan meghirdetett Pénz7-be

Idén már iskolánk is bekapcsolódott az országosan meghirdetett Pénz7-be. A március 6-i projektnapon 14 osztályból közel 50 diák vett részt. Az ismeretek megszerzése-bővítése játékos vetélkedőn keresztül történt, a szervezők Dr. Csehné Boholy Andrea és Stregováné Balog Anita tanárnők voltak.

A különböző osztályok tanulói véletlenszerűen kerültek csoportokba: az egyes országok pénznemeinek kihúzásával az alábbi “országokat” képviselték: Ausztria, Csehország, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és természetesen Magyarország.

Hazánk 2015-ben csatlakozott be az Európa szerte közel 30 országban zajló European Money Week kezdeményezéséhez. Iskolánk idén először vett részt a Pénz7-ben. A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az “okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén.

A résztvevők a projekt során megismerkedhettek a háztartás és család különbözőségével, bevételeikkel és kiadásaikkal, hitel, kölcsön, pénzügyi tudatosság, THM, kamat fogalmaival, valamint a hitelek fajtáival, a hitelfelvételt megelőző lépésekkel.

Rövid kisfilmek segítéségével megértették a hitel gazdasági szerepét, a fizetési nehézségek megoldási lehetőségeit és a hitelkártya használatát.

Játékos feladatokkal szereztek új ismereteket, totót töltöttek ki, pénzzel kapcsolatos szólásokat-közmondásokat gyűjtöttek és azokat értelmezték. A feladatmegoldásokkal játékpénzt gyűjthettek.

A nap zárásaként a három legtöbb pénzmennyiséget elérő csapat tárgyi jutalomban részesült, de senki nem távozott üres kézzel.